De toekomst van schadecalculatie

Het calculeren van schade is niet altijd eenvoudig. Waar de schade bij een eerste visuele inspectie misschien niet veel voorstelt, kan het bij nadere inspectie toch vies tegenvallen. Zo kunnen storingen in computersystemen of schade aan achterliggende onderdelen aan het licht komen.

Daarom is het goed dat het calculeren van schade steeds slimmer wordt, bijvoorbeeld met behulp van Artificial Intelligence (AI, kunstmatige intelligentie), of de mogelijkheid om automatische foto’s te maken. Dit klinkt wellicht als iets voor de verre toekomst, maar het zijn technologieën waarmee nu al geëxperimenteerd wordt.

Grote scanner

Een veelbelovende techniek is de mogelijkheid om de auto op locatie te scannen op schade. Met een drive-through scanner wordt de gehele auto gescand en ontstaat er een volledig digitale weergave van de auto inclusief alle oneffenheden in het plaatwerk. Op basis hiervan wordt een rapport gemaakt en is in één oogopslag te zien welke schades er op de auto zitten.

Zo’n Car Damage Scan, zoals te zien op onderstaande afbeelding, is een ideaal hulpmiddel voor bijvoorbeeld grote partijen auto’s met hagelschade, een specialisme van Boekhorst Autoschade waarmee snel en efficiënt al het werk uit handen wordt genomen.

Een blik in de toekomst

Artificial Intelligence wordt steeds slimmer en daarnaast ook steeds gebruikelijker in het dagelijks leven. ChatGPT is hier een bekend voorbeeld van, waarbij de gebruiker communiceert met een grote database om antwoorden te krijgen op vragen. Maar wat als je deze technologie wilt gebruiken voor schadeherstel?

Schadecalculatie op basis van foto’s

Hoe werkt deze technologie dan precies? Als klant krijg je de instructie om foto’s te maken vanuit diverse hoeken van de schade. Deze foto’s worden vervolgens geanalyseerd door AI om te bepalen wat voor soort schade er is ontstaan. Hiermee is het mogelijk om een eerste schadecalculatie te maken, zelfs nog voordat de auto in de garage staat! Hierdoor kan er sneller gecommuniceerd worden naar de klant wat de schade ongeveer gaat kosten.

Innovatief in schadeherstel

Deze bijzondere oplossingen klinken als toekomstmuziek, maar worden nu al getest door diverse fabrikanten. Boekhorst Autoschade houdt deze technologieën scherp in de gaten. Want innoveren kun je alleen doen door constant open te staan voor de nieuwste innovaties.

Kunnen wij helpen?

Stel je vraag

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EVEn BELLEN?

Wij helpen je graag via
085 0444 555.

Langskomen kan altijd

Bekijk welke vestiging bij jou in de buurt zit.