Kleine deuk, grote gevolgen

Steeds meer auto’s zijn uitgerust met intelligente rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruise control, rijstrookassistentie, dode hoek detectie, een achteruitrijcamera en een automatische remfunctie om een aanrijding te (helpen) voorkomen. Dit soort systemen, ook wel ADAS genoemd (Advanced Driver Assistance Systems), worden aangestuurd door slimme camera’s en sensoren die vaak op kwetsbare plekken zijn gemonteerd. Een lichte botsing kan daarom soms grote gevolgen hebben.

Autoschade en ADAS

De camera’s, radarsensoren en/of LIDAR-systemen die de rijhulpsystemen van moderne auto’s aansturen, luisteren heel nauw en zijn op uitgekiende plekken gemonteerd. Dat is meestal in de voor- en achterbumper, achter de voorgrille, achter de voorruit en in de behuizing van de buitenspiegels. Je voelt hem al aankomen: dat zijn nou juist de plekken die het vaakst beschadigd raken bij een botsing, ook al gaat het om een relatief kleine aanrijding. Bij hedendaagse autoschadeherstel is het dus van belang dat niet alleen de auto vakkundig wordt gerepareerd, maar dat ook alle ADAS perfect functioneren zodra de auto weer de weg op gaat.

Daarom zorgt Boekhorst Autoschade ervoor dat alle veiligheidssystemen gecontroleerd worden voor- en na de reparatie. Zo kunnen wij controleren dat de sensoren ook niet tijdens de reparatie zijn verschoven of incorrect functioneren. Zelfs bij de kleinste deuken kan dit namelijk grote gevolgen hebben. Boekhorst Autoschade kan door deze extra controle, de garantie geven dat de veiligheidssystemen volgens de fabrieksnorm functioneren.

Kalibreren van ADAS

Of het nu gaat om grote schades of ‘slechts’ het vervangen van een bumper: Boekhorst Autoschade heeft alle expertise en apparatuur in huis om de installatie en kalibratie van alle ADAS uit te voeren, bij alle merken en modellen en geheel volgens de fabrieksvoorschriften. Tijdens het kalibreren wordt uiterst nauwkeurig gemeten of elk systeem in exact de juiste richting is afgesteld, zodat alle systemen optimaal hun werk doen en je weer veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Kunnen wij helpen?

Stel je vraag

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EVEn BELLEN?

Wij helpen je graag via
085 0444 555.

Langskomen kan altijd

Bekijk welke vestiging bij jou in de buurt zit.