Waarom autospuiten vakmanschap vereist

Het herstellen van autoschade is in de loop der jaren steeds beter, innovatiever en efficiënter geworden. Maar als de auto door Boekhorst Autoschade geheel volgens de fabrieksnormen is gerepareerd met behulp van hoogwaardige hybrideverbindingengelast aluminium of andere technieken waar vakkundig personeel en speciale apparatuur voor is vereist, is dat niet direct te zien. De kwaliteit van het schadeherstelwerk wordt in eerste instantie beoordeeld op het uiterlijk van de auto. Daarom is er een belangrijke taak weggelegd voor de spuiterij waar de auto zijn oorspronkelijke glans en uitstraling terugkrijgt.

Voorbereiding

Het spuiten van een auto of een onderdeel daarvan is een nauwgezet proces dat vakmanschap, moderne technologie en hoogwaardige materialen vereist om een ‘fabrieksnieuw’ resultaat te bereiken. De eerste stap van het autospuitproces nadat de plaatdelen zijn uitgedeukt en voorbewerkt, is het afplakken van alle delen waar geen spuitverf op mag komen. Vervolgens wordt het te spuiten oppervlak grondig gereinigd, ontvet en stofvrij gemaakt. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht en een spiegelgladde afwerking krijgt.

Kleur bepalen

Om te garanderen dat de auto er weer fabrieksnieuw uitziet, moet exact de juiste kleur worden gemengd. Hiervoor wordt eerst een onbeschadigd deel van de auto schoongemaakt en de kleurwaarde gemeten met een speciale scanner. De gemeten gegevens worden doorgegeven aan de computer van een revolutionaire verfmengmachine die automatisch de gewenste kleur mengt. Mocht de kleur toch niet 100% overeenkomen met de originele kleur van de auto, dan komt het vakmanschap van de Boekhorst-specialisten naar voren en wordt de kleur handmatig bijgetint. Een proces waarbij diverse staaltjes worden gespoten om te kijken welke verhouding aan verf correct is.

Duurzaam spuitproces

Een groot voordeel van de verfmengmachine waar Boekhorst Autoschade in heeft geïnvesteerd, is dat het mengen van de verf aanzienlijk sneller gaat dan voorheen. Als het nodig is, kan de verfmengmachine ook kleinere hoeveelheden van 0,5 liter of minder mengen. Daarmee maak je nooit te veel en wordt verspilling van verf verminderd.

Het innovatieve karakter van Boekhorst Autoschade komt ook tot uiting in de speciale spuitcabines die na het spuitwerk worden verwarmd om de laklagen met de juiste snelheid te laten drogen voor een onberispelijk resultaat. Als het type auto, het onderdeel of de laksoort erom vraagt, beschikt Boekhorst ook over speciale UV-lampen om de lak te drogen.

Voor elektrische auto’s worden laksoorten gebruikt die dezelfde kwaliteit bieden, maar op een lagere temperatuur drogen. Een te hoge temperatuur in de spuitcabine vergroot namelijk de kans op schade of prestatieverlies van het kostbare accupakket.

Tot slot krijgt de auto zijn oorspronkelijke glans terug met de blanke lak die als laatste laag wordt aangebracht. Boekhorst Autoschade gebruikt hiervoor speciale luchtdrogende lak, waardoor de spuitcabine niet hoeft te worden verwarmd en het energieverbruik verder omlaag kan worden gebracht.

Innovatief in schadeherstel

Boekhorst Autoschade staat al 75 jaar garant voor innovatief schadeherstel en is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende schadeherstelbedrijven van Nederland. Door te investeren in geavanceerde spuitcabines, scholing en de modernste apparatuur biedt Boekhorst de hoogste kwaliteit, worden de schadeherstelprocessen steeds efficiënter en duurzamer en kunnen de kosten en wachttijden voor de klant verder worden teruggebracht.

Kunnen wij helpen?

Stel je vraag

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EVEn BELLEN?

Wij helpen je graag via
085 0444 555.

Langskomen kan altijd

Bekijk welke vestiging bij jou in de buurt zit.