vacature plaatwerker/evspecialist

Waarom Boekhorst jouw Tesla wél mag repareren

De flinke toename van het aantal elektrische auto’s (EV’s) op de Nederlandse wegen heeft ook gevolgen voor de autoschadebranche. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat alle EV’s door alle schadeherstelbedrijven gerepareerd mogen worden. De meeste EV-merken, waaronder Tesla, stellen extra hoge eisen en werken alleen samen met gecertificeerde schadeherstellers met speciaal opgeleid en bevoegd personeel.

Schade aan je Tesla?

Boekhorst Autoschade is hét adres voor vakkundig schadeherstel aan alle modellen van Tesla, of het nu gaat om de Tesla Model 3, Model S, Model X of Model Y. Wij behoren namelijk tot een select aantal bedrijven dat officieel is gecertificeerd als Erkend Tesla Hersteller en bestellen de onderdelen direct bij Tesla. Wij hebben geïnvesteerd in specifieke apparatuur en gereedschap van Tesla, terwijl de medewerkers speciaal zijn opgeleid om schades aan een Tesla te mogen repareren volgens de laatste fabrieksvoorschriften.

‘Tesla Approved’

De locaties van Boekhorst Autoschade in Zwolle, Didam en Nieuwegein mogen zich officieel Tesla Approved Body Shop noemen. Deze vestigingen hebben de licentie en gekwalificeerde medewerkers om, naast het vervangen van bumpers en panelen, ook fundamentele reparaties uit te voeren aan het chassis, de carrosserie en de aandrijving. Daarnaast hebben de vestigingen in Almere, Apeldoorn, Arnhem, Groningen, Lichtenvoorde en Veenendaal het predicaat ‘Tesla Satellite Body Shop’, waar Tesla-modellen met kleinere schades worden gerepareerd.

Specialistisch schadeherstel

Om gecertificeerd Tesla Approved Body Shop te kunnen worden, heeft Boekhorst Autoschade geïnvesteerd in speciale apparatuur. Zoals uniek Tesla-gereedschap en een frame waarop een Tesla-vooras op geassembleerd kan worden. Om te voldoen aan de hoge eisen van Tesla, zijn onze medewerkers ook speciaal opgeleid voor de specifieke reparaties van Tesla modellen. Tevens worden hun vaardigheden met enige regelmaat getoetst als onderdeel van het Tesla Body Repair Programma.

Aluminium lassen

Een Tesla is ontworpen met het oog op veiligheid en innovatie. De elektrische modellen maken gebruik van innovatieve structuurtechnieken in combinatie met de nieuwste technologieën. Om grotere schades aan Tesla’s vakkundig te herstellen, worden hoge eisen gesteld voor het lassen van aluminium en de behandeling van lijmverbindingen voor de constructie van de auto.

Vooral het lassen van aluminium is zeer specialistisch. Hierbij moet het materiaal eerst flink worden verwarmd om door de bovenste laag heen te branden. Vervolgens ontstaat er een lasbad om het aluminium te kunnen lassen. Belangrijk daarbij is dat het oppervlak volledig schoon is. Door vuil kan de las knallen en ontstaat er een groot gat in het materiaal. Kortom: expertise en zorgvuldigheid zijn van groot belang bij aluminium lassen.

EV-schadeherstel

Verder heb je bij een Tesla uiteraard te maken met een elektrisch aandrijfsysteem met een grote hoogspanningsbatterij en andere hoogwaardige EV-componenten. Daarom beschikt Boekhorst Autoschade ook over alle benodigde expertise en gereedschappen om veilig en volgens de fabrieksvoorschriften te kunnen werken aan alle geavanceerde en unieke EV-onderdelen. Gezien de flinke toename van het aantal EV’s op de Nederlandse wegen, is Boekhorst Autoschade klaar voor de toekomst op het gebied van EV-schadeherstel.

Kunnen wij helpen?

Stel je vraag

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EVEn BELLEN?

Wij helpen je graag via
085 0444 555.

Langskomen kan altijd

Bekijk welke vestiging bij jou in de buurt zit.