Dé expert in hagelschade

Als je denkt aan autoschade, dan denk je waarschijnlijk aan een deuk als gevolg van een botsing met een ander voertuig of object. Maar autoschade kan ook ontstaan door noodweer, zoals extreme hagelbuien. Boekhorst Autoschade is dé expert op het gebied van hagelschade in Nederland en bovendien in staat veel schademeldingen tegelijk op te vangen.

In Nederland komt het gelukkig niet vaak voor dat hagelstenen zodanig groot zijn, dat ze ernstige schades aan auto’s veroorzaken. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en in het buitenland zijn er wel ieder jaar Nederlanders de dupe van extreme hagelbuien. Het repareren van hagelschade is echter een vak apart.

Geen schade is hetzelfde

Ten eerste kan hagelschade aan auto’s aanzienlijk variëren in ernst, van kleine deukjes en krassen tot gebarsten ruiten en ingedeukte daken. Dit vergt dan ook een extra zorgvuldige beoordeling van de schade. Elk deukje of kras moet geïdentificeerd worden. Dit vereist een geoefend oog en de juiste apparatuur, omdat sommige beschadigingen minder zichtbaar goed zichtbaar zijn.

Hagelschade resulteert vaak in talloze kleine deuken over grote oppervlakken van de auto, zoals het dak, de motorkap en de zijpanelen. Deze deuken kunnen variëren in grootte en diepte, wat het reparatieproces complexer maakt. Dat geldt ook voor de ruiten. Kan een sterretje worden gerepareerd of moet toch de hele ruit worden vervangen?

Uitdeuken zonder spuiten

Bij hagelschade is het doel vaak om de originele lak te behouden. Traditionele schadeherstelmethoden, zoals plamuren, schuren en overspuiten, kunnen invloed hebben op de oorspronkelijke afwerking en waarde van de auto. Bovendien neemt dit meer tijd in beslag en brengt dit hogere reparatiekosten met zich mee. Daarom wordt bij hagelschadeherstel gekozen voor een methode waarbij de deukjes worden hersteld zonder het plaatdeel te hoeven overspuiten. Dit wordt ook wel restylen genoemd en staat in de autoschadebranche bekend als puur vakwerk.

Boekhorst heeft alle kennis en expertise in huis om auto’s met hagelschade snel en vakkundig te repareren. Het beschikt ook over specialistisch gereedschap dat vaak bij dit soort herstelwerkzaamheden wordt gebruikt, zoals speciale lampen en reflectieborden om deukjes te identificeren en speciale gereedschappen om deukjes vanaf de achterkant van het paneel zachtjes terug te duwen.

Daarnaast is vakkennis ook belangrijk vanwege de verscheidenheid aan materialen waar moderne auto’s van zijn gemaakt. Of een paneel van traditioneel metaal is gemaakt, of van kunststof of aluminium, heeft invloed op de soort schade en het herstel ervan. Kortom: de expertise die Boekhorst in huis heeft op het gebied van hagelschadeherstel is van grote waarde voor de kwaliteit, de snelheid en de kosten van hagelschadeherstel.

Hagelherstel en Calamiteitenmanagement

Bij Boekhorst Autoschade gaat het bij hagelschade niet alleen om het repareren van de schades. Bij een extreme hagelbui waarbij de hagelstenen zodanig groot zijn dat ze schade aan plaatdelen en ruiten veroorzaken, zijn er altijd meerdere auto’s in het spel. Soms tientallen tegelijk. Boekhorst Autoschade weet als geen ander hoe je in dit soort situaties moet handelen en is er volledig op ingericht om grote aantallen schadeauto’s tegelijk op te vangen.

Het bedrijf heeft in 2008 het Hagelherstel en Calamiteitenmanagement (HHCM) opgezet om onvoorziene schades door hagel of andere weersomstandigheden gedeeltelijk of volledig te verzorgen. Het contact met de klant verloopt in dit geval direct via Boekhorst Autoschade. Zo worden de lijnen kort gehouden en kan het werk direct worden overgenomen van bijvoorbeeld autobedrijven, verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners.

Door direct in contact te staan met de klant, kan Boekhorst snel en efficiënt grote hoeveelheid schades afhandelen. Zo zijn er tijdens de hagelcalamiteiten van 2008 in acht maanden tijd ruim 6.000 voertuigen hersteld in een speciaal door ingericht hagelcentrum.

Kunnen wij helpen?

Stel je vraag

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EVEn BELLEN?

Wij helpen je graag via
085 0444 555.

Langskomen kan altijd

Bekijk welke vestiging bij jou in de buurt zit.