EV-Autoschadeherstel, voor élk elektrisch model

Bij het herstellen van autoschade gaat het niet alleen om de delen die je ziet. Ook de delen die je niet direct kunt zien moeten volgens de fabrieksnorm worden hersteld, zoals het onderstel en de aandrijving. Tegenwoordig is de variatie aan auto’s met verschillende soorten aandrijving groter dan ooit, waarbij de elektrische auto enorm snel groeit in aantallen. Elektrische voertuigen, ook wel EV’s genoemd, vereisen echter een eigen specialiteit als het gaat om schadeherstel. Onze EV-Autoschadeherstel divisie is dan ook puur gericht om jouw EV volgens de laatste fabrieksnormen te herstellen.

Experts in aluminium lassen 

Een belangrijk aspect in het herstellen van een elektrisch voertuig, is kennis. EV’s zijn niet op dezelfde manier opgebouwd als traditionele auto’s met een verbrandingsmotor. Vanwege het zware accupakket zijn veel elektrische modellen grotendeels gemaakt van aluminium, een lichtgewicht materiaal om het totale voertuiggewicht niet te hoog te laten oplopen. Aluminium is echter minder stevig dan staal.

Ook is het lassen van aluminium een stuk moeilijker, omdat de oxidehuid een hoger smeltpunt heeft dan het aluminium en met wisselende stroomniveaus moet worden gelast om het kwetsbare aluminium niet te beschadigen. Dit vereist een geheel eigen manier van lassen met een speciaal lasapparaat. Daarom worden de specialisten van de divisie EV-Autoschadeherstel van Boekhorst Autoschade regelmatig bijgeschoold op het gebied van aluminium lassen. Zo kunnen reparaties veilig en secuur worden uitgevoerd. Voor het elektrische aandrijfsysteem en het grote accupakket dienen ook de juiste maatregelen genomen te worden. Deze onderdelen vereisen de juiste expertise en gereedschappen om volgens de laatste fabrieksnormen te kunnen worden hersteld.

Specialist in de nieuwste modellen

Kennis gaat verder dan alleen bewustwording van een elektrische auto en de juiste gereedschappen. Ieder jaar komen er weer nieuwe modellen op de markt, soms van fabrikanten die hun eerste model introduceren. Deze auto’s zijn lang niet allemaal hetzelfde en daarom is kennis van het voertuig essentieel. Bij Boekhorst Autoschade zijn we continu in gesprek met de fabrikanten om kennis op te doen van nieuwe modellen. Zo kunnen wij de nieuwste fabrieksnormen hanteren bij het herstellen van autoschade. Dit betekent dat wij zelfs de allernieuwste modellen kunnen herstellen, ook als de auto pas net uit de fabriek komt.

Erkend schadehersteller van Tesla, Fisker en Lucid

Er zijn diverse fabrikanten die extra hoge eisen stellen als het gaat om schadeherstel. Denk aan speciale verbindingen, materiaalgebruik of contact met de klant. Als erkend en gecertificeerd Tesla Approved Body Shop is Boekhorst Autoschade hét adres voor vakkundig schadeherstel aan alle modellen van Tesla. Deze certificering betekent dat wij behalve bumpers, deuren en velgen ook het chassis en zwaardere schades mogen en kunnen herstellen volgens de strenge fabrieksnormen.

Tesla is lang niet het enige EV-merk dat bij de divisie EV-Autoschadeherstel van Boekhorst Autoschade wordt gerepareerd. Ook voor nieuwe merken zoals Fisker en Lucid is Boekhorst Autoschade gecertificeerd om de modellen te mogen herstellen. Dit zijn vooruitstrevende automerken met innovatieve techniek op het gebied van prestaties en luxe. Wat dat betreft passen deze merken goed bij Boekhorst Autoschade. Ons credo is niet voor niks ‘Innovatief in schadeherstel’.

Kunnen wij helpen?

Stel je vraag

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EVEn BELLEN?

Wij helpen je graag via
085 0444 555.

Langskomen kan altijd

Bekijk welke vestiging bij jou in de buurt zit.